We kunnen er niet meer om heen: wandelen is hip! We wandelen dan ook – al dan niet ingelaten door de omstandigheden – wat af met z’n allen. We wandelen om wakker te worden, om in rust te kunnen bellen met een collega, om na de lunch even de benen te strekken en om de kinderen uit te laten razen. Maar ook om de hond uit te laten, in beweging te blijven en om bij te praten met die ene vriend.

Regelmatig hoor ik: “Het rondje in mijn buurt ken ik nu wel!” Herkenbaar?

Neem dan eens een andere route! Dat kan je heel letterlijk nemen door op je fiets te stappen en op een andere plek je wandelrondje te starten of een weekje op werk- en school “vakantie” te gaan. Maar het kan ook anders. Gewoon vanuit huis.

Daarvoor hoef je maar één ding te doen: wandelen met aandacht. Oké, dat klinkt misschien makkelijker dan het is. Maar daarna voel je je een stuk meer ontspannen én in contact met jezelf en de natuur om je heen.

Hoe wandel je met aandacht?
Trek je wandelschoenen aan, neem een flesje water mee en eventueel iets te eten (bij een wandeling van 2 uur of langer).

Sta eerst even stil en wees je bewust van hoe je lichaam voelt en waar jouw adem zich bevindt. Ingecheckt? Jouw wandeling kan beginnen. Vul je longen met schone lucht. Probeer jouw natuurlijke ademritme hierbij aan te houden.

Wees je bewust van HOE je loopt. Door je aandacht naar je voeten te brengen en te ervaren hoe jouw lichaam meebeweegt met iedere stap die je zet.

Als je dat een tijdje hebt gedaan, merk dan eens op wat je hoort, wat je ziet en misschien zelfs wel wat je ruikt. Gaan je gedachten alle kanten op? Al weer bezig met je to-do lijstje? Ook dat hoort er bij. Swipe die gedachten weer rustig weg, net als op je tablet of smartphone en breng je aandacht weer terug naar het NU. Naar de plek waar jij loopt. Wees hierbij vooral lief voor jezelf.

Je zult zien, vanaf nu is geen enkel rondje meer hetzelfde!

Doe je mee? Begin met 5 – 20 minuten met aandacht wandelen.

Je ervaring delen mag natuurlijk altijd.

Lieve groet,

Mirella