Beschrijving

Mindfulness, yoga en met aandacht ademen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat yoga, mindfulness en meditatie zorgen voor het verminderen van stress. Het stimuleert ook nog eens de aanmaak van het bekende gelukshormoon endorfine.

Yoga draagt op de werkvloer onder ander bij aan een positievere werksfeer en preventie van stress. Ook zorgt het voor een betere focus, betere houding en geeft frisse energie. Op de yogamat word je daarnaast ook geconfronteerd met jouw grenzen en het bewaken hiervan. Op de mat sta je echt even stil bij jouw lichaam, je ademhaling, gevoelens en gedachten.

Tijdens deze unieke module combineren we oefeningen vanuit de mindfulness met verschillende yoga oefeningen. De diversiteit aan oefeningen hebben verschillende uitwerkingen. Zo zijn er oefeningen waar je meer energie van krijgt, oefeningen die zorgen voor ontspanning en praktische oefeningen tegen bijvoorbeeld RSI klachten die je dagelijks eenvoudig zelf kunt herhalen (achter je bureau). Ook leer je jouw adem te gebruiken als anker van jouw lichaam.

Leerdoelen

Deze module zorgt voor:

  • een betere focus

  • minder stress

  • meer energie

  • het ervaren en aangeven van jouw grenzen